szerző:
MTI / hvg.hu

A spanyol hatóságok közlése szerint mentőhajók félezer embert mentettek ki szombaton a Földközi-tengerből, Az afrikai kontinensről Spanyolország felé tartottak.

Francisco Bernabe, Murcia spanyol tartomány képviselője közölte, hogy szombaton 461 menekülő embert szállítottak a dél-spanyolországi Cartagena kikötőjébe, miután az előző órákban 44 csónakból kimentették őket. A csónakok jelentések szerint Algériából indultak.


A vöröskereszt munkatársai a kikötőbe utaztak segíteni.További 40 embert a Gibraltári-szorosban emeltek ki két csónakból. Bernabe „a határaink ellen intézett összehangolt és elfogadhatatlan támadásnak” minősítette a menekülthullámot.


Évente több tízezren próbálnak a tengeren átkelve Európába jutni. Hajózásra alkalmatlan lélekvesztőkbe zsúfolva közülük ezrek vesznek átkelés közben a tengerbe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!