Németh András
Németh András
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Látszik, hogy ismét közeledik az orosz elnökválasztás, újra készülnek a Vlagyimir Putyint államfőt éltető videóklipek. A kínálatból toronymagasan emelkedik ki az a klip, ahol katonaruhába öltöztetett 6-14 éves gyerekek ismételgetik, hogy az életüket is feláldoznák, ha Vova bácsi, azaz Putyin hívja őket a végső csatába.

„Jó lenne, ha a béke lenne a világban, de, ha a főparancsnok hív minket a végső csatába, mi veled vagyunk Vova bácsi” – ismételgetik a II. világháborús sztálingrádi csatának emléket állító Mamajev-dombi emlékmű tövében az elszánt arcú kisiskolások, akiket kisegít az orosz parlament egyik képviselőnője is.

A négy perces dalba – mint egy kiskátéba – mindent belesűrítettek: azt, hogy az EU-ban nincs egység, s azt, hogy a Közel-Keleten zavargások vannak, míg hála az Elnöknek, Oroszországban nyugalom és béke honol. És persze az is kiderül, hogy az Ukrajnától elfoglalt Krím félszigetet meg kell védeni a következő generációk számára, s hogy a legjobb barát mindig a hadsereg és a flotta marad. Különösen persze akkor, ha a vörös csillag jegyében harcol.

Ja, Alaszkát is szeretnék visszaszerezni Oroszországnak.