Németh András
Németh András
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A brit rendőrség szerint félő, hogy véres bandaháború tör ki Londonban a brit fővárosban megerősödött román bűnbandák között, miután ismeretlen fegyveresek brutálisan agyonverték az egyik fő maffiózót, Sorin Serbut.

A 36 éves Serbut London Ilford negyedében, egy román klub előtt verték agyon basaball ütőkkel, a merénylet előtt Serbu legalább száz prostituáltat „importált” Kelet-Európából, s a lányok „futtatásával” át akarta venni a brit főváros szexpiacának egy részét. Serbu korábban Olaszországban tevékenykedett, s néhány hónappal ezelőtt jelent meg Kelet-Londonban. A brit és a román rendőrség szerint félő, hogy a közeli napokban bandaháború tör ki az Ilford kerületi prostitúciót hagyományosan kézben tartó csoportok és a „trónkövetelők” között.

Ilfordban korábban brit munkások, illetve középosztály beliek laktak, mára a lerobbant városrészben nagyon sok a külföldi betelepült: korábban afrikaiak és ázsiaiak érkeztek, az utóbbi években megnőtt a kelet- és közép-európaiak száma is. Brit lapok szerint Ilfordban a román és albán maffia tartja kezében a szexpiacot, s a helyzet annyira veszélyessé vált, hogy a brit rendőrség a román kollégák segítségét kérte a bűnbandák felszámolásához.