szerző:
hvg.hu

Az Oxford Circushöz rengeteg rendőr érkezett, miután több bejelentést is kaptak arról, hogy lövések dördültek az Oxford Streeten és a metrómegállóban. Másfél óra után kiderült, nincs bizonyíték a lövöldözésre.

A rendőrség csupán annyit közölt, hogy egy "incidens" miatt szálltak ki a helyszínre, ahonnan a környéken készült videók tanúsága szerint sokan futva menekültek. Rengetegen kerestek menedéket az Oxford Street, Európa egyik legforgalmasabb bevásárlóutcájának üzleteiben.

A hatósághoz helyi idő szerint 16:38-kor érkezett bejelentés arról, hogy lövéseket hallottak az utcán és a metrómegállóban. Ennek nyomán hermetikusan lezárták az Oxford Street egy részét a Regent Street kereszteződésének közelében.

Úgy reagáltak a bejelentésre, mintha az terrorizmussal lenne összefüggésben.

A Metropolitan Police helyi idő szerint háromnegyed hatkor kiadott közleménye szerint mostanáig nem találtak bizonyítékot lövöldözésre, és nincs gyanúsított sem.

Nem sokkal hat óra után érkezett a bejelentés, hogy az akciót befejezték, megkezdik a hatósági zárás feloldását. Néhány kordont meghagynak, a környékre, a West Endre pedig az eddiginél több rendőrt vezényelnek.

A brit közlekedési rendőrség közlése szerint csupán egyetlen ember sérült meg, egy nő könnyebben, miközben a menekülő tömeggel együtt elhagyta az állomást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!