szerző:
hvg.hu/MTI

Előre figyelmeztette.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, vádat emeltek a hétfői New York-i robbantással gyanúsított bangladesi származású Akayed Ullah ellen. A férfi, akit terrorcselekmény végrehajtásával vádolnak, a merénylet előtt az amerikai elnöknek üzent a Facebook-oldalán.

"Trump, nem sikerült megvédened a nemzetedet" – közölte Ullah a közösségi oldalon a vádirat szerint. A kórházban, ahol ellátták az égési, állítólag azt mondta a hatóságoknak, hogy az Iszlám Államért tette, amit tett.

A manhattani Port Authority buszpályaudvarnál történt incidensben a támadón kívül még hárman sérültek meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Vádat emeltek a New York-i robbantó ellen

Vádat emeltek a manhattani robbanás felelőse, a bangladesi származású Akayed Ullah ellen terrorista fenyegetésért, terrorcselekmény támogatásáért és jogtalan fegyvertartásért.