szerző:
hvg.hu/MTI

Előre figyelmeztette.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, vádat emeltek a hétfői New York-i robbantással gyanúsított bangladesi származású Akayed Ullah ellen. A férfi, akit terrorcselekmény végrehajtásával vádolnak, a merénylet előtt az amerikai elnöknek üzent a Facebook-oldalán.

"Trump, nem sikerült megvédened a nemzetedet" – közölte Ullah a közösségi oldalon a vádirat szerint. A kórházban, ahol ellátták az égési, állítólag azt mondta a hatóságoknak, hogy az Iszlám Államért tette, amit tett.

A manhattani Port Authority buszpályaudvarnál történt incidensben a támadón kívül még hárman sérültek meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Vádat emeltek a New York-i robbantó ellen

Vádat emeltek a manhattani robbanás felelőse, a bangladesi származású Akayed Ullah ellen terrorista fenyegetésért, terrorcselekmény támogatásáért és jogtalan fegyvertartásért.