szerző:
hvg.hu

Több mint ezer járatot töröltek az atlantai Hartsfield-Jackson reptéren.

A Georgia államban található Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtéren bekövetkezett áramszünet miatt az utasok órákra a vaksötét terminálokon vagy a repülőgépeken rekedtek. Több mint ezer járatot töröltek.

A Hartsfield-Jackson reptéren naponta csaknem 2500 repülőgép és 250 ezer utas fordul meg.

Az áramszünet idején az irányítótorony működött, a levegőben lévő nemzetközi járatokat más repterekre irányították. A legtöbb nagy amerikai légitársaság az áramszolgáltatás visszaállításáig felfüggesztette helyi működését.

A georgiai elektromos áramszolgáltató szerint egy föld alatti áramközpontban keletkezett kisebb tűz okozta az áramszünetet. A tűz okát még vizsgálják.

A reptér helyi idő szerint délután egy órakor borult sötétségbe, éjfél körül sikerült a reptér nagy részén visszaállítani a szolgáltatást.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!