szerző:
hvg.hu

A hajléktalan férfi egy bankkártyát és egy iPhone-t biztosan elvett az áldozatoktól.

A 33 éves Chris Parkert egészen eddig a tavaly májusban Ariana Grande manchesteri koncertjén történt terrortámadás egyik hősének hitték. Parker ugyanis hajléktalanként a robbantás helyszínének közelében aludt, a támadás után pedig a helyszínre ment, ahol egy pólóval bekötötte egy sérült lány sebét, majd a karjában tartva vigasztalt egy haldokló nőt. Az utcán élő férfi a támadás után egy videóban arról beszélt, hogy ő nem hős, csak egy átlagos srác, aki odament segíteni, egy oldalon pedig még 50 ezer fontot is gyűjtöttek neki.

A helyszínen egy biztonsági kamera azonban rögzítette, hogy mi is történt valójában. Parkert most állították bíróság elé, ahol le is játszották a biztonsági felvételeket. Ezeken az látszott, hogy Parker a koncertterem előterében a sebesültek és a halottak között járkál fel-alá izgatottan, a telefonjával babrál, belenéz táskákba, felvesz egy elhagyott telefont, illetve letérdel több sebesülthöz.

A vád szerint a férfi többek táskáját átkutatta, fényképeket készített a halottakról és a sebesültekről, és ellopta egy tinilány iPhone-ját, valamint egy idősebb nő bankkártyáját is, akinek az unokája egyébként meghalt a helyszínen.

A férfi ezeket beismerte, de azt már tagadta, hogy valakinek a kabátját is el akarta volna vinni, vagy hogy egy másik kézitáska tartalmát is el akarta lopni. Az ellopott bankkártyát viszont az eset után a McDonald'sban használta fizetéshez - írja a Daily Mail.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!