szerző:
hvg.hu

Mint egy Shakespeare-dráma: az elnök által ejtett tanácsadó bosszút forral, könyvében árulónak nevezi az elnök fiát, amire az elnök azt válaszolja, Bannon elvesztette az eszét, és amúgy is egy senki.

Az ügyet az amerikai elnök Donald Trump egykori tanácsadója, az azóta kegyvesztetté vált Steve Bannon kezdte: egy újságíró megjelenés előtt álló, Fire and Fury című, Trumpról írt könyvében azt írja, Bannon szerint az elnök fia, Donald Trump Jr hazaárulást követett el, amikor egy orosz ügyvéddel tárgyalt a Trump-towerben 2016 júniusában, akik Hillary Clintonra nézve terhelő információkat akartak neki átadni.

"Steve Bannonnak nincs semmi köze hozzám vagy az elnökségemhez. Amikor kirúgtam, nemcsak az állását, az eszét is elvesztette" reagált Trump a hírre. "Steve azuán dolgozott nekem, miután már legyőztem 17 elnökjelölt ellenfelet a gyakorta a valaha volt legtehetségesebbnek kikáltott republikánus mezőnyben. Most, hogy Bannon egyedül maradt, megtapasztalja, győzni nem is olyan könnyű, mint ahogy annak látszódott. Steve-nek nagyon kis érdeme van ebbe a győzelemben, ami azóta elfeledett emberekhez köthető oroszlánrészben. "