szerző:
MTI

Hogy ki vagy kik ellen követte el Joshua Boyle mindazt, amivel vádolják, nem tudni, a hatóságok nem árulták el. Boyle és felesége Afganisztánban túráztak, amikor elrabolták őket.

Tizenöt erőszakos bűncselekménnyel – köztük nemi erőszakkal, halálos fenyegetéssel és személyes szabadság korlátozásával – gyanúsítják Kanadában Joshua Boyle-t, akit amerikai feleségével együtt 2012-ben Afganisztánban elraboltak a tálib lázadók, majd idén október közepén már Pakisztánban szabadítottak ki katonák.

A 34 éves Boyle hétfőn megjelent egy bíróság előtt Ottawában, és a bíró úgy döntött, hogy őrizetben kell maradnia. A feltételezett bűncselekményeket október 14. és december 30. között követte el, vagyis gyakorlatilag kiszabadulásától mostanáig. Azt egyelőre a hatóságok nem árulták el, hogy ki vagy kik ellen követte el Boyle mindazt, amivel vádolják.

Boyle és amerikai felesége, Caitlan Coleman hátizsákos túrán voltak Afganisztánban, amikor elrabolták őket. Három közös gyerekük született a fogságban. Kiszabadításukat az amerikai hírszerzés értesülését követve hajtották végre a pakisztáni hatóságok. Boyle ezután azt állította, hogy feleségét megerőszakolták, egy gyerekét pedig megölték fogva tartóik.

A család kiszabadítását annakidején megerősítették a tálibok, de azt állították, hogy jól bántak foglyaikkal. A pár negyedik gyereke azért halt meg, mert az asszony elvetélt – magyarázták.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!