szerző:
hvg.hu

A vonatkozó hírt hivatalos Twitter-oldalán jelentette be az USA 45. elnöke.

Nem kis visszhangot generált Donald Trump legutolsó Twitter-bejegyzése, melyben arról ír, hogy hétfőn 5 órakor kihirdeti az év szerinte legtisztességtelenebb és legkorruptabb médiumai címeket, amelyek a helyi idő szerint kedd délután megjelent kiírás szerint különféle kategóriákból kerülnek majd ki.

A Politico emlékeztet: Trump korábban nem egyszer hangoztatta, hogy szerinte versenyt kellene szervezni azoknak a csatornáknak és híroldalaknak, beleértve a CNN-t és a Foxt is, amelyek - mint fogalmazott - a legtorzabb politikai anyagokat hozzák le róla vagy valamilyen kritikát fogalmaznak meg a Fehér Házzal kapcsolatban. Bejegyzéseiben a The Times és a Washington Post elleni megfogalmazott nemtetszések is gyakran előkerülnek.

A kedden megjelent Twitter-poszt több mint ötvenezer hozzászólást és valamivel kevesebb, de így is rengeteg megosztást generált az elnököt követő felhasználók között. Akadt, aki egyszerűen gyereknek nevezte Trumpot, megint más viszont már sokkal élesebben bírálta őt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!