szerző:
hvg.hu

A vonatkozó hírt hivatalos Twitter-oldalán jelentette be az USA 45. elnöke.

Nem kis visszhangot generált Donald Trump legutolsó Twitter-bejegyzése, melyben arról ír, hogy hétfőn 5 órakor kihirdeti az év szerinte legtisztességtelenebb és legkorruptabb médiumai címeket, amelyek a helyi idő szerint kedd délután megjelent kiírás szerint különféle kategóriákból kerülnek majd ki.

A Politico emlékeztet: Trump korábban nem egyszer hangoztatta, hogy szerinte versenyt kellene szervezni azoknak a csatornáknak és híroldalaknak, beleértve a CNN-t és a Foxot is, amelyek – mint fogalmazott – a legtorzabb politikai anyagokat hozzák le róla vagy valamilyen kritikát fogalmaznak meg a Fehér Házzal kapcsolatban. Bejegyzéseiben a The Times és a Washington Post elleni megfogalmazott nemtetszések is gyakran előkerülnek.

A kedden megjelent Twitter-poszt több mint ötvenezer hozzászólást és valamivel kevesebb, de így is rengeteg megosztást generált az elnököt követő felhasználók között. Akadt, aki egyszerűen gyereknek nevezte Trumpot, megint más viszont már sokkal élesebben bírálta őt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!