szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Államokban körülbelül 200 millió embert érint a fagyos időjárás, még Észak-Floridában is havazhat. Németország nyugati részére orkán csapott le szerda reggel. Itthon esős, de napról napra enyhébb idő valószínű.

Káosz az utakon, befagyott szökőkutak a városban, fagyoskodó emberek mindenhol: az NBC News szerint Chicagóban negyedik napja 0 fok alatt van a hőmérséklet nappal is. New Yorkban egy égő épület eloltása után mindenhol jégcsapok lógtak a környezetében, köztük a légvezetékeken és a tűzoltók uniformisán is. A tévécsatorna hírműsorában bemutattak egy olyan autótulajdonost is, akinek a kocsiján komplett jégpáncél képződött, amit hiába próbált lapáttal megrepeszteni a fagyban. Florida északi részén négy éve nem tombolt téli vihar, ott most havas eső, sőt havazás sem kizárt.

Németországban szerda reggelre csapott le Burglind névre keresztelt orkán Észak-Rajna–Vesztfáliára. Volt, ahol 120 kilométer/óránál is nagyobb széllökéséket mértek, és az egész tartományban akadozik a közlekedés az utakon valamint a vasútvonalakon is. Több helyen fák dőltek ki, elment az áram is. A WDR összefoglalója szerint Aachenben 200 vészhívás futott be nagyjából egy óra alatt a rendőrséghez. Mülheimban és Essenben több utca víz alatt van. Nem járnak a vonatok Aachen és Herzogenrath, valamint Aachen és Düsseldorf között. Kölnben akadozik a villamosközlekedés áramellátási problémák miatt.

A viharzóna délkelet felé vonul tovább.

Itthon a melegfrontot szerda este hidegfront váltja, amely sokfelé esőt hoz, főleg a péntek ígérkezik esősnek. Nem lesz ugyanakkor hideg, sőt, fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, szombat 12, 15 fok is lehet egyes helyeken, és alapvetően száraz időre van kilátás az Időkép előrejelzése szerint.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!