szerző:
hvg.hu

Mindig hisz a beszélgetésben - jelentette ki az amerikai elnök.

Hajlandó lenne közvetlenül, telefonon beszélni Kim Dzsong Unnal - válaszolta Donald Trump amerikai elnök újságírói kérdésre egy Camp David-i sajtótájékoztatón. "Természetesen megtenném, nincs ezzel semmiféle probléma. Én mindig hiszek a beszélgetésben" - jelentette ki. Hozzátette azonban, hogy "nem feltétel nélkül". Arról viszont, hogy mik lennének a phenjani hívás feltételei, semmit nem mondott.

Emlékezetes, hogy alig két hónapja Trump újra felvette a terrorizmust támogató országok listájára Észak-Koreát. A kommunista állam 1988-ban került föl a listára, miután a rezsim ügynökei időzített bombát helyeztek el egy dél-koreai utasszállító fedélzetén, és a merényletben 115 ember életét vesztette. A terrortámogató minősítést 2008-ban George W. Bush akkori amerikai elnök vette le Phenjanról, abban bízva, hogy ezzel rábírja atomhatalmi ambícióinak a feladására. Ez azonban nem történt meg, azóta Észak-Korea további öt kísérleti nukleáris robbantást hajtott végre. A legutóbbit és legnagyobbat szeptemberben, amikor az USA által a második világháború végén a japán Hirosimára ledobott atombomba hétszeresével felérő töltetet tesztelt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Újra hajlandó szóba állni a déliekkel Kim Dzsong Un

Az észak-koreai vezető utasítást adott arra, hogy közép-európai idő szerint szerda reggel 7 óra 30 perckor állítsák helyre a két Korea közötti kommunikációs forródrótot. Ezt Phenjan két éve szüntette meg.