szerző:
MTI

A nőt a lábán harapta meg egy fóka, amikor egy barátjával úszni mentek csütörtök reggel.

Oroszlánfóka harapott meg egy fürdőzőt San Francisco Aquatic Park nevű strandján csütörtökön. Ez már a negyedik fókatámadás az amerikai vizekben nagyjából egy hónap alatt.

A San Franciscó-i Tűzoltóság és Mentőszolgálat a közösségi médiában tette közzé, hogy segélyhívásra vonultak ki az Aquatic Parkba, ahol a parton egy nyugdíjas mentős kollégájuk látta el éppen a megharapott nőt, akit ezután kórházba vittek.

A nő térdét érte a harapás. A nyugdíjas mentő éppen arrafelé úszott, így tudott segíteni neki kijutni a vízből. Egy szemtanú szerint a sérült igen erősen vérzett, amikor a partra került.

A nő egy barátja a San Francisco Chronicle-nek elmondta, hogy a South End Rowing Club nevű evezőscsapat két tagja csütörtök reggel úszni ment, amikor egy oroszlánfóka a nő lábába harapott és megpróbálta a mélybe húzni.

Az SFFD képviseletében John Baxter arra hívta fel a fürdőzők figyelmét, hogy egyedül ne ússzanak, és mindig nagyon alaposan nézzenek körül.

A múlt hónapban már történetek hasonló balesetek: először december 15-én egy fürdőző férfi szenvedett "súlyos fókaharapást" a combján, őt a San Franciscó-i General Hospitalben kezelték, később két másik úszóval ugyanez történt.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!