szerző:
hvg.hu

Az elnök az interjú szerint egy elég értelmetlen mondatot mondott Kim Dzsong Unról, a Fehér Ház szerint az álhírgyárosok ármányáról van szó, a kijelentő helyett feltételes mód a valóság. A különbség egy d betű. A lap szerint nincs szó semmiféle feltételes módról.

A Wall Street Journal interjút készített Donald Trumppal, és abban elhangzott egy mondat az amerikai elnöktől, ami nagy vihart kavart: "Valószínűleg jó kapcsolatom van Kim Dzsong Unnal". A Fehér Ház most reagált, szerinte "az álhírgyárosok ismét lecsaptak", rosszul idézték az elnököt, aki igazából azt mondta: "valószínűleg Kim Dzsong Unnal is nagyon jó kapcsolatom lenne", vagyis feltételes, és nem kijelentő módban beszélt.

A különbség egyetlen d betű az angolban (I - I'd) a nyilvánosságra hozott felvétel pedig nem perdöntő, elég rossz minőségű.

Trumpot bírálták, hogy a "Valószínűleg jó kapcsolatom van Kim Dzsong Unnal" mondtanak nincs sok értelme, ráadásul a két ország között diplomáciai háború zajlik, mióta Észak-Korea rendszeresen rakétakísérleteket hajt végre - és amúgy legfőbb vélja elsöpörni a föld színről az USA-t.

A lap később reagált, szerinte az interjút leíró cég sem hallotta a d-t, és minden arra utal, itt nem feltételes, hanem a kijelentő mód hangzott el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!