szerző:
hvg.hu

Az elnök washingtoni szállodájának homlokzatára írták ki fénnyel azt, aminek ő nevezte a szegény országokat.

"SHITHOLE" – vetítette ki valaki a hotel épületére, miközben a háttérben kaki emojik repkedtek. De nem csak ezt írta ki fénnyel az akció kiötlője az épületre, hanem egyebek mellett azt is, hogy "itt fizethet, hogy megvesztegesse Trumpot", illetve, hogy "valamennyien felelősek vagyunk: álljunk fel és vessünk véget a fehér felsőbbrendűségnek".

A performansz azután zajlott le, hogy csütörtökön Donald Trump "pöcegödör országoknak" nevezte az Egyesült Államokba érkező haiti, salvadori és afrikai bevándorlók szülőhazáit, miközben törvényhozókkal vitatkozott a bevándorlásról.

A Fehér Ház nem cáfolta az elhangzottakat, az elnök azonban igen. A Twitteren azt írta, hogy keményen fogalmazott, de ez a szó nem hagyta el a száját.

Nem ez az első alkalom, hogy Trumpot vagy az adminisztrációjához tartozókat ilyen módon kritizálják, korábban Jeff Sessions főügyész hivatalára is vetítettek.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

(Independent)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Világ

Trump és Észak-Korea - mikor egy d betű politikai botrányt kavar

Az elnök az interjú szerint egy elég értelmetlen mondatot mondott Kim Dzsong Unról, a Fehér Ház szerint az álhírgyárosok ármányáról van szó, a kijelentő helyett feltételes mód a valóság. A különbség egy d betű. A lap szerint nincs szó semmiféle feltételes módról.