szerző:
MTI

A busz egy kanyarban csúszott ki, egyelőre nem tudni, miért. Kilenc és tizenöt év közötti gyerekek voltak az utasok, vannak köztük olyanok is, akik életveszélyes sérülést szenvedtek.

Több autónak ütközött, majd egy elektromos szaküzlet házfalának hajtott egy zsúfolt iskolabusz kedden a németországi Eberbachban. A balesetben legalább 37 gyerek megsérült, hatan közülük súlyosan – közölte a helyi rendőrség.

Christoph Kunkel, a rendvédelmi szervek szóvivője szerint egyes gyerekek életveszélyes állapotban vannak.

A balesetben két felnőtt is súlyosan megsérült, köztük az iskolabusz 55 éves sofőrje.

©

További öt felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett a szerencsétlenségben.

A sérülteket mentőhelikoptereken szállították a környező kórházakba. A mentőszolgálatok több mint 150 tagját mozgósították a helyszínre.

©

A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, miért csúszott ki a kanyarból az iskolabusz.

A buszon kilenc és tizenöt év közötti gyerekek utaztak. A súlyos sérültek a rendőrség adatai szerint a jármű elején ültek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!