szerző:
MTI

A katolikus egyházfőt egy ruhadarabbal vagy törölközővel találta el valaki.

Ferenc pápa épp Chilében tartózkodik, kedden a fővárosban, Santiagóban misézett, mielőtt továbbutazott az ország déli része felé. A helyszínre egy félig nyitott pápamobillal érkezett, hogy testközelből üdvözölni tudja az összegyűlteket. Ennek során dobta meg valaki egy darab textillel.

Az esetről készült felvételből nem derül ki egyértelműen, hogy egy ruhadarabot, esetleg egy törölközőt vágtak-e hozzá, az viszont igen, hogy nem izgulta túl a dolgot: a szemével követte, ahogy az anyag a lábához hullik, miközben tovább integetett a tömegnek.

A mögötte álló testőr sem érezte úgy, hogy be kellene avatkoznia, pedig ezzel az erővel bármi mást is odadobhattak volna az egyházfőhöz.

A pápa látogatásának sokan nem örülnek a dél-amerikai országban: az egyházzal szembeni ellenérzések a közelmúltban már megmutatkoztak, több templomot gyújtottak fel vagy rongáltak meg más módon. Az elmúlt héten legalább nyolc templomot ért támadás. Ezek mögött a hatóságok gyanúja szerint a mapuche indián törzs tagjai állnak, akik az ország déli részén végrehajtott földkisajátítások miatt tiltakoznak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Világ

Ferenc pápa: bűn, ha a migrációs félelmeink táplálják a gyűlöletet

Teljesen érthető, ha félünk a migrációtól, mondta Ferenc pápa a római Szent Péter-bazilikában. De az már bűn, ha ezek a félelmek "befolyásolják döntéseinket, veszélyeztessék a másik iránti tiszteletet és jóindulatot, táplálják a gyűlöletet és elutasítást". Szeptember második vasárnapja lesz ezentúl a migránsok és menekültek világnapja.