szerző:
hvg.hu

A bűnüldöző szervek sem értik, hogy miért szaporodtak el az USA-ban a fegyverboltokat érintő rablások és betörések.

A legális fegyverkereskedők és –áruházak elleni betörések 227, a rablások pedig 71 százalékkal nőttek 2013 óta – derült ki a hivatalos friss adatokból. De nemcsak az ilyen bűncselekmémyek száma nőtt meg jelentősen, hanem az illegálisan eltulajdonított lőfegyverek mennyisége is.

Míg 2013-ban a betörések során 3355 fegyver tűnt el, addig tavaly már 7841. A rablások esetében az ellopott lőfegyverek száma 96-ról 288-ra emelkedett. A fegyverek nem olcsók, de a bűnüldözők szerint ez mégsem magyarázza a sokkoló trended.

A legtöbb fegyvert a déli államokban lopták el, a sort Texas vezeti, amelyet Alabama, Georgia, Colorado, Tennessee, Virginia és Florida követ.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!