szerző:
hvg.hu

A bűnüldöző szervek sem értik, hogy miért szaporodtak el az USA-ban a fegyverboltokat érintő rablások és betörések.

A legális fegyverkereskedők és –áruházak elleni betörések 227, a rablások pedig 71 százalékkal nőttek 2013 óta – derült ki a hivatalos friss adatokból. De nemcsak az ilyen bűncselekmémyek száma nőtt meg jelentősen, hanem az illegálisan eltulajdonított lőfegyverek mennyisége is.

Míg 2013-ban a betörések során 3355 fegyver tűnt el, addig tavaly már 7841. A rablások esetében az ellopott lőfegyverek száma 96-ról 288-ra emelkedett. A fegyverek nem olcsók, de a bűnüldözők szerint ez mégsem magyarázza a sokkoló trended.

A legtöbb fegyvert a déli államokban lopták el, a sort Texas vezeti, amelyet Alabama, Georgia, Colorado, Tennessee, Virginia és Florida követ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!