szerző:
MTI

A támadás a dél-törökországi Reyhanli város központját érte, az incidensnek 32, köztük két súlyos sebesültje van.

Két rakéta csapódott be vasárnap a szíriai Afrín körzetből a határhoz közeli, dél-törökországi Reyhanli város központjába, egy szíriai állampolgár meghalt - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Az incidensnek 32, köztük két súlyos sebesültje van, de a környező épületekben és a közeli autókban is károk keletkeztek.

A Dogan török hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, hogy három rakéta csapódott be vasárnap Reyhanliba.

Vasárnapra virradóra a dél-törökországi Kilis tartomány lakott területeire is rakéták csapódtak be Afrínból. Akkor egy ember könnyebben megsérült, több épület pedig megrongálódott.

Törökország szombaton Olajág néven hadműveletet indított az északnyugat-szíriai Afrínban a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen. Ankara a törökországi kurd szeparatista Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges terrorszervezetnek tartja az YPG-t, miközben utóbbi Washington támogatását élvezi.

Vasárnap a török légierő bombázásait követően a szárazföldi beavatkozás is megindult.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!