szerző:
hvg.hu

A kormányzati leállás az oka.

Kétségessé vált Donald Trump davosi útja, az amerikai elnök a kormányzat részleges leállása miatt kényszerülhet arra, hogy távol maradjon a Világgazdasági Fórumtól – állítja a Politico.

A portál két magas rangú washingtoni tisztviselőre hivatkozva azt írja, a republikánus elnök talán még elutazhat a hét második felében. Adminisztrációja tagjainak – elsősorban Steven Mnuchin pénzügyminiszternek – azonban aligha lesz lehetősége elővezetni Trump „Amerika az első” programját, miután még mindig nem sikerült megoldást találni a központi kormányzat finanszírozására.

Mnuchinon kívül ki kell hagynia a fórumot H.R. McMaster nemzetbiztonsági tanácsadónak és Jared Kushnernek, Trump vejének is.

A davosi elit ezt persze aligha sajnálja: két évvel ezelőtt még kínosnak, hihetetlennek és veszélyesnek nevezték az akkor az elnökségre még csak aspiráló üzletembert. Most ráadásul arra kell számítaniuk, hogy Trump – ha mégis elutazik – a szabadkereskedelmet bíráló nézeteit fejti ki közönsége előtt.

(Politico)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!