szerző:
MTI

Egy fiú és egy lány halt meg. A lövöldöző is 15 éves, elkapták, indítéka egyelőre nem ismert.

Két ember meghalt és tizenheten megsebesültek a kentuckyi iskolában elkövetett lövöldözésben.

A középnyugati Kentucky állam kormányzója, Matt Bevin a Twitteren közölte, hogy két 15 éves diák, egy fiú és egy leány halt meg az iskolai lövöldözésben. 17 sebesültet kórházban ápolnak.

A tragikus lövöldözés az állam egyik délnyugati kisvárosában, Bentonban történt. A rendőrség azonnal lezárta az iskolát és környékét, és a helyi rendőrök mellett a helyszínen vannak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is.

©

Richard Sanders rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta: a lövöldözés helyi idő szerint reggel nyolc óra előtt pár perccel történt, az egyik áldozat a helyszínen azonnal meghalt, a másik áldozat, a 15 éves fiú a kórházban hunyt el.

A lövöldözőt azonnal őrizetbe vették, a 15 éves fiúnál kézifegyver volt. Tettének esetleges okairól egyelőre nem közöltek információt, a rendőrök megpróbálják felderíteni családi hátterét is. A rendőrfőnök bejelentette: gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene.

Az iskolában a tragédia idején körülbelül száz diák volt. A lövések hangjaira csaknem valamennyien kiszaladtak az épültből. A bent maradtak fedezéket kerestek. Az iskolát a két percen belül odaérkező rendőrök lezárták, a lövöldöző elfogása után a diákokat buszokkal elszállították.

©

A bentoni iskola alig harminc percnyi autóútra esik attól a kentuckyi Paducah városában lévő iskolától, ahol 1997-ben szintén lövöldöztek: az akkor 14 éves Michael Carneal három diáktársát agyonlőtte, öt diákot pedig megsebesített.

Közben az észak-texasi Italy városkában kedden bejelentették: gyilkossági kísérlet miatt vádat emelnek az ellen a 16 éves fiú ellen, aki hétfőn az iskolai büfében rálőtt 15 éves iskolatársnőjére. A lányt kórházba szállították, orvosi jelentések szerint kielégítő az állapota.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!