szerző:
hvg.hu

Egy belga férfi az, akinek a múlt héten néhány perc leforgása alatt 2000 milliárd(!) euró landolt a bankszámláján. A hihetetlen gyorsasággal jött vagyon persze rövid ideig tartott.

Elképesztő történetről adott hírt a Le Figaro című francia lap: egy belgiumi férfi, Luc Mahieux pár percig joggal hihette, hogy ő a világ leggazdagabb embere, ugyanis február 7-én 2000 milliárd eurót utalt át valaki a bankszámlájára.

A hirtelen jött pénz persze csak átmeneti boldogságot jelentett, mint utólag ugyanis kiderült, a férfi csalás áldozata lett.

“Feliratkoztam egy webhelyre, a regisztrációhoz pedig szükség volt a hitelkártyám adataira, így azt is megadtam. Később arra lettem figyelmes, hogy havonta 34.9 eurót vonnak le a számlámról, így jobbnak láttam, ha megszüntetem az előfizetést” - emlékezett vissza Mahieux. Ekkor viszont már a számláján volt a pénz, a fizetőfél adatai pedig megegyeztek az érintett webhelyével.

A férfi ezután rögvest értesítette a belga bankszektor csalási osztályát, de a részleg végül nem tudott épkézláb magyarázattal szolgálni a jelenségre.

Mahieux az esetről képernyőmentést készített, amit közzétett a Facebookon is, igazolva, hogy valóban megtörténtek, amiket állít. Bár a pénzügyei mára rendeződtek, saját bevallása szerint a mai napig is folyamatosan kap megkereséseket, hol ismerősöktől, hol teljesen ismeretlen egyénektől, akik valószínűleg azt hiszik, tényleg mesés vagyonra tett szert.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!