szerző:
MTI

Halbe Zijlstra mégsem volt ott azon a találkozón, ahol Putyin állítólag a Nagy-Oroszország létrehozásáról beszélt.

Lemondott tisztségéről Halbe Zijlstra holland külügyminiszter kedden, miután komoly belpolitikai botrányt okozott, hogy elismerte: nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy 2006-ban részt vett egy olyan találkozón, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök is ott volt.

Zijlstra hétfőn ismerte el, hogy korábban hazudott, és nem volt ott személyesen az egyeztetésen, amelyen korábbi állítása szerint Putyin az úgynevezett "Nagy-Oroszország" létrehozására vonatkozó terveiről beszélt.

Azt mondta: a történtek olyan mértékben aláásták a hitelességét, hogy tárcavezetői feladatainak ellátása lehetetlenné vált.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!