szerző:
hvg.hu

A keresztény értékeket is számon kérte Orbán Viktoron a luxemburgi külügyminiszter

„Nem gyűlölöm Magyarországot, sem Szijjártó Pétert vagy Orbán Viktort” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter. A politikust hétfőn vádolta meg magyargyűlölettel egy sajátos hangvételű közleményben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután a Der Tagesspiegel című német lapban Orbán Viktor évértékelőjét értékelve diktátornak nevezte a magyar kormányfőt.

Asselborn bírálatai most is fenntartja, a rövid interjúban azt mondta, a menedékkérők megsegítésén dolgozó civil szervezeteket csak autoriter rendszerben büntetnek, és ezek a módszerek teljesen méltatlanok a demokratikus Európai Unióhoz. Azt is hozzátette:

Ez a hozzáállás a rászorulókkal szemben egyáltalán nem tükrözi a keresztény értékeket, melyeket Orbán Viktor oly büszkén védelmez Európában.

A politikus szerint a migrációnak határt kell szabni, de a genfi egyezmény értelmében menekültként elismert embereknek segíteni kell.

"A magyar embereknek meg kell érteniük, hogy ha olyan kormányuk van, amely így folytatja, akkor annak Magyarország uniós tagsága lehet az ára. Nagyon szomorú lennék, ha ez történne. Emlékszem ’56-ban milyen sok magyar jött Luxemburgba, mert menekülniük kellett. És most azt mondani, hogy a szíriaiak mások, mint az oroszok vagy ukránok? Ez apartheid szolidaritás!" – fogalmazott a tárcavezető.

(Magyar Nemzet)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!