szerző:
hvg.hu

Egy pár két tagja halt meg: a férfi lelőtte a nőt, majd magával is végzett.

A helyszínre érkező rendőrök és mentők két meglőtt embert – egy férfit és egy nőt – találtak a helyszínen, a Lagerstrassén található UBS bank előtt. Az egyikük már nem élt, a másik pedig rövidesen belehalt súlyos sérüléseibe.

A rendőrség szerint egy pár vitája torkollott tragédiába.

"A 38 éves férfi többször rálőtt a 35 éves nőre, majd maga ellen fordította a fegyverét" – közölte a hatóság. Az elhunytak személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A Blick weboldal szerint a pár mindkét tagja olasz származású volt. A nő a bankban dolgozott.

Az esetről beszámoló BBC megjegyezte: Svájcban viszonylag kevés bűncselekményt követnek el, de mivel a hadsereg tagjainak viszonylag könnyű fegyvert szerezniük, és vásárolni sem túl bonyolult, az efféle lövöldözések nem szokatlanok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!