szerző:
hvg.hu

A város keleti részében történt a detonáció, a beszámolók szerint még a robbanástól több utcányira is megremegtek a házak. Az eset a rendőrség szerint nem terrorcselekmény.

A robbanásban a mentők közlése szerint négyen sérültek meg, mindannyiukat ugyanabba a kórházba vitték.

A katasztrófavédőket röviddel magyar idő szerint 8 óra után riasztották az esethez, a helyszínen kutató-mentő akció zajlik, kutyákkal is keresik a túlélőket.

A rendőrség azt tanácsolja a helybelieknek, hogy maradjanak távol a robbanás helyszínétől, egy, a Hinkcley Roadon található ülzettől.

A közelben lakó újságíró, John Alexander, akit a robbanás után evakuáltak az otthonából, azt mondta a BBC-nek, hogy az üzlet és az afölötti lakás teljesen megsemmisült a robbanásban. A férfi épp a nappalijában ült, amikor a detonáció megtörtént: hatalmas lökést érzett, amikor pedig kilépett a házból, a négysávos utat teljes szélességében törmelék borította.

A környéken 60 otthont ürítettek ki a hatóságok.

A környéken készült felvételeken magasra csapó lángok, füstoszlop látható.

(Independent)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!