szerző:
MTI

Összehangolt rendőri együttműködés keretében holland és finn rendőrök elfogták egy 37 tagú, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjait - közölte az uniós ügyészségi együttműködési szervezet (Eurojust)

A tagállami hatóságoknak a terrorizmus, valamint a több uniós országot érintő súlyos és szervezett bűncselekmények felderítésében segítő, hágai központú uniós szervezet tájékoztatása szerint német és svéd hatóságok bevonásával megvalósult akció keretében a hollandiai Limburg tartományban 14, a finnországi Pirkanmaa régióban 23 embert állítottak elő kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetésének alapos gyanújával.
   

Az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete (Europol) vezetésével mindkét érintett országban egyidejűleg végzett házkutatások során több mint 50 kilogramm drogot, főként amfetaminszármazékot foglaltak le közel 2,8 millió euró (mintegy 900 millió forint) értékben - közölte az uniós szervezet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!