szerző:
hvg.hu

Egy nap alatt 11 millió ember nézte meg a március 18-ai oroszországi elnökválasztásra készülő Vlagyimir Putyint népszerűsítő új slágert.

Putyin örök?
Akár lefutottnak is tekinthető a március 18-i oroszországi elnökválasztás, hiszen aligha kétséges Vlagyimir Putyin győzelme. Ám mégis érdemes figyelni az eseményeket: a Kreml korábban kezdte, és tovább jutott a Magyarországnál az illiberális demokrácia megteremtésében. Ilyen egy választás, ha egy kézben van a politikai hatalom, a média, a gazdaság, és az igazságszolgáltatás.
Friss cikkek a témában

A dalt közösen adják elő a legismertebb orosz énekesek, a szervezés pedig a tavaly létrehozott Putyin-csapat munkáját dicséri. A csapat a világhírű orosz jégkorongozó, Alekszandr Ovecskin kezdeményezésére jött létre.

A dalban Putyint szerényen csak „irányt mutató csillagnak” nevezik, s azt éneklik,

„Erősebbek vagyunk együtt, ha az irányító csillag mutatja az utat”.

Néhány héttel ezelőtt egy másfajta videó jelent meg Putyin támogatására. Abban megmutatták, mi vár a világ legnagyobb országára, ha nem Putyint választja meg ismét: szabadon mászkálhatnak a melegek, a hadsereg többnemzetiségű válik, s a hatóságok még a mellékhelyiség használatát is szabályozni fogják.  
 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!