szerző:
hvg.hu

Az orosz állami médiumok napokig gyakorlatilag hallgattak arról, hogy ismeretlen tettesek idegméreggel próbálták megölni Angliában Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynököt és 33 éves lányát. Most változott a politika, s előkerültek a fenyegetések, illetve a tagadások.

A legfőbb állami csatornán, a Pervij Kanalon futó híradóban Kirill Klejmenov műsorvezető közölte:

„Senki halálát nem kívánom, de senkinek sem ajánlom a kettősügynöki karriert. A hazaárulás mint foglalkozás talán az egyik legnehezebb szakma. Kevesen vannak közülük, akik megérik az öregkort.”

A műsorvezetőknek azokhoz is volt szava, akik Nagy-Britanniát választották új otthonukként.

„Ne válasszák lakóhelynek Nagy-Britanniát azok az árulók, akik szabad idejükben is utálják szülőhazájukat. Valami rossz ott, lehet, hogy a klímával van valami baj, de az utóbbi években túl sok a tragikus következménnyel járó incidens”

 – magyarázta a műsorvezető.

Közben a Gazprom állami energiaholding tulajdonában lévő NTV televízióban azt hangsúlyozzák, a nyugatiak minden bizonyíték nélkül vádolják Moszkvát a merénylet elkövetésével. "A britek meg sem próbálnak együttműködni Oroszországgal a vizsgálatban. Már fel is fedezték az orosz szálat, ám ez híreszteléseken és pletykákon alapul” – hangsúlyozták a híradóban. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!