szerző:
HVG

A tömegsport diadalának is tekinthető az, hogy Norvégia az idei téli olimpián 39 érmet szerzett, s ezzel maga mögé utasította az USA-t, amely 2010-ben Vancouverben 37 érmet gyűjtött.

A gyerekek kilenctizede a helyi klubokban kezd el sportolni, s csak néhány év múlva kezdik mérni az eredményeket, az első években inkább az a fontos, hogy mindenki megszeresse a sportot.

A kiugró tehetségeket később speciális táborban készítik fel, de a norvég olimpiai büdzsé még így is jóval kisebb, mint a hasonló méretű országoké.

Persze akadnak kétkedők is, akik szerint az is közrejátszik a sikerben, hogy a norvég sportolók látványos mennyiségben szednek asztmagyógyszereket. A svédek szerint ez doppingolásnak számít, ám sok szakértő szerint a sportolók között valóban kiugróan magas az asztmatüneteket produkálók aránya, így aki gyógyszert szed, az csak annyit ér el, hogy az egészségesekkel azonos esélyekkel vág neki a versenyeknek.   

A norvég sporteredményekről szóló cikket a friss HVG-ben találja.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!