szerző:
hvg.hu

Nem tartott sokáig a kirgiz TezJet légitársaság egyik AVRO RJ-85-ös gépének minapi repülése. A Biskekből felszállt, s egy dél-kirgíziai városba tartó repülő egyik hajtőműve az utasok szeme láttára gyulladt ki, majd kezdett szétesni.

A több mint húszéves gépen tartózkodó 96 ember között pánik tört ki, am szerencsére a pilóták úrrá lettek a válsághelyzeten: visszafordultak, s gond nélkül landoltak a főváros repülőterén. A gépet tűzoltóautók várták, de amire a gép földet ért, már füst sem szivárgott a megrongálódott hajtóműből. A rövid ideig tartó repülés, és a leszállás során senki sem sebesült meg. Az öt éve alakult TezJet három gépet üzemeltet, s belföldi járatokat hajt végre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!