szerző:
hvg.hu

Peter Madsen dán feltaláló tagadja, hogy ő ölte volna meg tavaly a vele interjút készítő svéd újságírónőt, Kim Wallt.

A Koppenhágában bíróság elé állított tudós azt állítja, az általa épített tengeralattjárón Wall szén-monoxid-mérgezésben halt meg.

Ugyanakkor elismerte, hogy feldarabolta a nő holttestét. Amikor megkérdezték, ezt miért tette, így válaszolt: „Nem tudom, ez miért számít, hiszen ekkor már halott volt”.
Wall feldarabolt holttestét 11 nappal az után találta meg egy biciklista, hogy az újságírónő meglátogatta Madsent a magán-tengeralattjárón. A bíróság gyilkossággal, áldozata feldarabolásával, valamint szexuális bántalmazással vádolja Madsent. Ha bűnösnek találják, életfogytiglani büntetést kaphat, ami azt jelenti, hogy 15-17 évet tölthet rácsok mögött.

A 47 éves Madsen Nautilus UC3 nevű tengeralattjárója valóban bajba került tavaly augusztusban, a feltalálót a Wall eltűnését követő napon ki kellett menteni a süllyedő hajóból. Akkor még azt állította, azelőtt kitette a partra Wallt, hogy meghibásodott volna a tengeralattjáró. Később megváltoztatta vallomását, és azt állította az újságíró akkor halt meg, amikor a fejére csapódott egy nehéz vasajtó. Madsennek arra is volt válasza, miért változtatta meg többször is a vallomását. „Meg akartam kímélni a részletektől a család tagjait.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!