szerző:
hvg.hu

A repülőgépen orosz értesülések szerint egy pokolgéppel felszerelkezett terrorista volt, aki merényletet akart elkövetni a Szocsiban rendezett téli olimpia nyitóünnepségére összegyűlt emberek ellen.

A közösségi oldalakon terjesztett hivatalosan még be nem mutatott „Putyin” című dokumentumfilm szerint Putyin elmesélte Andrej Kondrasov orosz újságírónak, hogy telefonon felhívták őt a téli olimpia biztonsági szolgálatának vezetői és közölték vele: terroristák eltérítettek egy Ukrajnából Isztambulba tartó gépet, s a bűnözők Szocsiban akarnak leszállni. Az olimpia nyitóünnepsége előtt kapott információk szerint a török Pegasus Airlines gépén egy pokolgéppel felszerelkezett terrorista volt, aki sakkban tartotta a gépen tartózkodó 110 utast.


A stadionban viszont 40 ezer ember gyűlt össze, s Putyin ekkor tanácsot kért biztonsági embereitől, mi a teendő ilyenkor. Azt a választ kapta, hogy a biztonsági protokoll szerint a gépet le kell lőni. „Azt válaszoltam, akkor cselekedjenek a válságterv szerint” – mondta Putyin.  Néhány perc múlva kiderült, nem voltak igazak a pokolgépről szóló hírek, csak egy részeg randalírozott a fedélzeten. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő megerősítette, hogy igaz a történet. Oroszországban az idén labdarúgó világbajnokságot rendeznek, s az országban megszigorították a biztonsági előírásokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!