szerző:
hvg.hu

Nagy eséllyel van összefüggés az esetek között.

Tíz nap alatt három bomba robbant fel Austinban: egy tizenéves fiú és egy 39 éves férfi meghalt, egy idős nő pedig súlyosan megsérült. A rendőrség szerint az esetek között van összefüggés.

Az esetek ugyanazt a mintázatot követték: az emberek találtak egy csomagot a házuk előtt, de ezeket nem a posta vagy valamelyik csomagszállító cég vitte oda. Amikor aztán felbontották, a csomagok felrobbantak. A rendőrség szerint valószínűleg nem gyűlölet-bűncselekményekről van szó, de nem zárják ki ennek a lehetőségét sem. Az áldozatok közül kettő afroamerikai, a harmadik spanyol.

A rendőrség óvatosságra inti az austiniakat. A figyelmeztetés hatott is: több mint nyolcvan telefon futott be hozzájuk gyanús csomagokról.

A nyomozók egyelőre még nem ismerik az indítékot, és felelősséget sem vállalt még senki a robbanásokért. Azt sem lehet tudni, hogy az áldozatok ismerték-e egymást, vagy célpontok voltak-e egyáltalán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!