szerző:
hvg.hu

Még eltűnése napján megfojtották azt a nyolcéves spanyol kisfiút, akinek keresése egész Spanyolországot megmozgatta. A gyilkos korábban is ölhetett gyermeket.

Gabriel Cruz Ramírez holttestét a hatóságok az apja barátnője által vezetett autó csomagtartójában találták meg. „Nem én voltam! Csak ma vettem át a kocsimat” – kiáltozta a gyilkosságot elkövető 43 éves Ana Julia Quezada, amikor a rendőrök őrizetbe vették őt.

A nyolcéves fiú február 27-én tűnt el a déli Almeria tartományban, s amint közzétették Gabriel arcképét, több ezer rendőr és önkéntes kezdte keresni a gyermeket. A gyilkos egy ideig egy házban rejtegette a holttestet, s a rendőrök, akik már napokkal korábban elkezdték őt figyelni, akkor csaptak le rá, amikor más helyre akarta vinni a fiú földi maradványait.

A rendőrség most újravizsgál egy 1996-os ügyet. Akkor egy olyan négyéves gyermek esett ki egy ablakon az észak-spanyolországi Burgos városában, akire ugyancsak Ana Julia Quezada vigyázott. A hatóságok akkor balesetként kezelték az esetet.

Megszólalt Gabriel anyja, Patricia Ramírez is, aki nyugalomra intette honfitársait. „Mindig is gyanítottam, hogy Quezada áll a fiam eltűnése mögött, de most is azt mondom, az igazságszolgáltatásra kell bízni az ügyet” – mondta az anya egy nyilatkozatában.

hvg.hu Világ

Rejtélyes eltűnések, gyanús szülők

Gyanúsítottként kezeli a portugál rendőrség a négy hónapja eltűnt, s feltételezések szerint már halott brit kislány, Madeleine McCann szüleit. Nem ez az első eset, hogy egy gyermek rejtélyes eltűnése, vagy halála után a szülőkkel érez együtt a sajtó által hangolt közvélemény, a rendőrség gyanúja mégis a családtagokra terelődik. Összeállításunkban ilyen ügyeket mutatunk be.