szerző:
hvg.hu

Még eltűnése napján megfojtották azt a nyolcéves spanyol kisfiút, akinek keresése egész Spanyolországot megmozgatta. A gyilkos korábban is ölhetett gyermeket.

Gabriel Cruz Ramírez holttestét a hatóságok az apja barátnője által vezetett autó csomagtartójában találták meg. „Nem én voltam! Csak ma vettem át a kocsimat” – kiáltozta a gyilkosságot elkövető 43 éves Ana Julia Quezada, amikor a rendőrök őrizetbe vették őt.

A nyolcéves fiú február 27-én tűnt el a déli Almeria tartományban, s amint közzétették Gabriel arcképét, több ezer rendőr és önkéntes kezdte keresni a gyermeket. A gyilkos egy ideig egy házban rejtegette a holttestet, s a rendőrök, akik már napokkal korábban elkezdték őt figyelni, akkor csaptak le rá, amikor más helyre akarta vinni a fiú földi maradványait.

A rendőrség most újravizsgál egy 1996-os ügyet. Akkor egy olyan négyéves gyermek esett ki egy ablakon az észak-spanyolországi Burgos városában, akire ugyancsak Ana Julia Quezada vigyázott. A hatóságok akkor balesetként kezelték az esetet.

Megszólalt Gabriel anyja, Patricia Ramírez is, aki nyugalomra intette honfitársait. „Mindig is gyanítottam, hogy Quezada áll a fiam eltűnése mögött, de most is azt mondom, az igazságszolgáltatásra kell bízni az ügyet” – mondta az anya egy nyilatkozatában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Világ

Rejtélyes eltűnések, gyanús szülők

Gyanúsítottként kezeli a portugál rendőrség a négy hónapja eltűnt, s feltételezések szerint már halott brit kislány, Madeleine McCann szüleit. Nem ez az első eset, hogy egy gyermek rejtélyes eltűnése, vagy halála után a szülőkkel érez együtt a sajtó által hangolt közvélemény, a rendőrség gyanúja mégis a családtagokra terelődik. Összeállításunkban ilyen ügyeket mutatunk be.