szerző:
hvg.hu

Megfulladt egy kölyökkutya az amerikai United Airlines egyik belföldi járatán, miután a légikisérő arra utasította az állat gazdáját, hogy tegye be a kutyát az ülések fölötti csomagtartóba. A légitársaság most bocsánatot kér, s visszatéríti a szállításért elkért 125 dollárt.

A gyerekekkel utazó kutyatulajdonos egy, az ülés alá betehető kézitáskában szerette volna tartani az állatot, ám az utaskísérő addig nem tágított, amíg a táska nem került fel a csomagtartóba. Houston és New York között a kutya megfulladt, a gyerekek pedig percekig sírtak, amikor meglátták holtan kedvencüket. „Olyan tragikus incidens ez, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie” - közölte a légitársaság, amely hozzátette, visszatéríti a jegyek, és a szállítás árát a családnak.


A United az az amerikai légitársaság, amelynek járatain tavaly a legtöbb állat múlt ki: 18 állat pusztult el, s 13 sérült meg komolyabban. A többi légitársaság járatain való utazást tavaly összesen hat állat nem élte túl.


A United ért a botrányok kirobbantásához: tavaly áprilisban az a videó járta be a világot, amelyen az látszott, hogy egy orvost erőszakkal rángatnak le egy United-gépről, mert nem volt hajlandó leszállni a túlbukkolt gépről. „Megölnek, haza akarok menni” – kiabálta a vérző arcú utas. A United – némi habozás után - ezen eset után is bocsánatot kért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!