szerző:
hvg.hu

Az amerikai napilap írásában Orbán nyugdíjasoknak szánt ajándékára, valamint az OLAF-jelentésre is kitér.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A The New York Times szerkesztőihez is eljutott Kósa Lajos eurómilliárdos botránya. A cikkben azt írják: a zavaros ügy miatt az ellenzék szerint Kósának visszavonulót kellene fújnia még a választások előtt. Ezután az eddig ismert részleteket taglalják, de a zavaros örökségügy kapcsán arról is beszámolnak, hogy Kósa beleegyezett abba: édesanyja 2,6 millió eurónyi ajándékot fogad el.

A lap megjegyzi, hogy az ügy miatt a Reuters is kereste Kósát, de nem tudta elérni, a Fidesz pedig egyszerűen nem reagált a lap kérdéseire.

A tekintélyes amerikai újság ugyanebben cikkben megemlíti az OLAF-jelentés által kirobbant Elios-botrányt, amelyben Orbán Viktor vejének egykori cégét vádolják csalással. Az írás a Fidesz hódmezővásárhelyi zakójáról is beszámol, továbbá arról, hogy Orbán a választások előtt osztogat ajándékot a nyugdíjasoknak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!