szerző:
hvg.hu

Az amerikai napilap írásában Orbán nyugdíjasoknak szánt ajándékára, valamint az OLAF-jelentésre is kitér.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A The New York Times szerkesztőihez is eljutott Kósa Lajos eurómilliárdos botránya. A cikkben azt írják: a zavaros ügy miatt az ellenzék szerint Kósának visszavonulót kellene fújnia még a választások előtt. Ezután az eddig ismert részleteket taglalják, de a zavaros örökségügy kapcsán arról is beszámolnak, hogy Kósa beleegyezett abba: édesanyja 2,6 millió eurónyi ajándékot fogad el.

A lap megjegyzi, hogy az ügy miatt a Reuters is kereste Kósát, de nem tudta elérni, a Fidesz pedig egyszerűen nem reagált a lap kérdéseire.

A tekintélyes amerikai újság ugyanebben cikkben megemlíti az OLAF-jelentés által kirobbant Elios-botrányt, amelyben Orbán Viktor vejének egykori cégét vádolják csalással. Az írás a Fidesz hódmezővásárhelyi zakójáról is beszámol, továbbá arról, hogy Orbán a választások előtt osztogat ajándékot a nyugdíjasoknak.