szerző:
hvg.hu

Nagy-Britannia segített Putyinnak – állítja Vlagyimir Putyin orosz elnök kampánystábjának szóvivője. A hivatalban lévő államfő minden korábbinál jobb eredménnyel nyert jogot arra, hogy újabb hat évre hivatalában maradjon.

Putyin örök?
Akár lefutottnak is tekinthető a március 18-i oroszországi elnökválasztás, hiszen aligha kétséges Vlagyimir Putyin győzelme. Ám mégis érdemes figyelni az eseményeket: a Kreml korábban kezdte, és tovább jutott a Magyarországnál az illiberális demokrácia megteremtésében. Ilyen egy választás, ha egy kézben van a politikai hatalom, a média, a gazdaság, és az igazságszolgáltatás.
Friss cikkek a témában

„Ötven százaléknál valamivel magasabb részvételi arányra számítottunk, az eredmények jobbak, 8-9 százalékkal. Ezért Nagy-Britanniának kell köszönetet mondanunk, a britek megint nem számoltak az orosz mentalitással. Minden alkalommal, amikor Oroszországot  ennyire alaptalanul és bizonyítékok nélkül támadják, amikor ismét szankciókkal fenyegetnek bennünket, akkor az orosz nép a politikai erőközpont körül egyesül” – nyilatkozta Andrej Kondrasov, az államfői kampánystáb szóvivője.Kondrasov arra utalt, hogy Nagy-Britannia vádjai szerint Moszkva áll az orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal ellen az angliai Salisburíben végrehajtott merénylet mögött.

A szóvivő az után nyilatkozott, hogy a voksok hetven százalékának megszámolása után Putyin már 76 százalékos támogatottságnál tartott. Nem végleges adatok szerint a részvételi arány meghaladta a 65 százalékot.
+

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!