szerző:
hvg.hu

A Cunard és a P&O hajózási céget is birtokló óriás, a Carnival Corporation ellen hirdettek bojkottot a nemzetközi melegszervezetek, miután a vállalat egyes hajóin megtiltották a melegházassági szertartások lebonyolítását.

A tiltás azokra a hajókra vonatkozik, amelyeket a Carnival Corporation Bermudán jegyeztetett be: a brit tengerentúli terület státussal rendelkező szigeten visszavonták azt a tavaly májusban elfogadott törvényt, amely engedélyezte a melegházasságokat. A bojkottot hirdető csoportok és utazási irodák azzal indokolták döntésüket, hogy a Carnival Corporationnak nem kötelező bermudai zászló alatt közlekedtetni egyes hajóit. A cég vezetése ugyan kiállt a melegházasságok mellett, ám egyelőre nem hajlik arra, hogy elvigye a Bermudákról a   P&O hat, illetve a Cunard három óriáshajóját.

A londoni tőzsdén bejegyzett Carnival Corporation a világ legnagyobb hajóutazás szervezője: 102 hajója van, s a piac felét mondhatja magáénak.

A bermudai kormányváltás után visszaállított tiltás, illetve annak kezelése Nagy-Britanniára sem vetett jó fényt, hiszen Londonnak elméletileg joga lenne a diszkriminatív törvény érvénytelenítésére. A brit kormány ezt mégsem tette meg, s a tétlenség– legalábbis Chris Bryant munkáspárti parlamenti képviselő szerint – aláássa a melegek jogainak szélesítését célzó brit erőfeszítések sikerét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!