szerző:
hvg.hu

Egy órán belül két lövöldözés tört ki Londonban. Az egyikben egy 17 éves lány életét vesztette, a másikban egy 16 éves fiú szenvedett életveszélyes sérülést.

Barátai szerint a Tanisha néven ismert lányra egy autóból lőttek rá, minden ok nélkül London Tottenham kerületében, két kilométerrel arrébb pedig az utcán találtak rá egy lőtt sebből vérző fiúra. Mellette egy másik sebesült fiú is volt, őt leszúrták a támadók.
A komoly hullámokat vető két támadást nem sokkal az után hajtották végre, hogy a fővárosi rendőrség aggodalmát fejezte ki az erőszak elszabadulása miatt. A mindenki által békés és barátságos emberként ismert Tanesha halála után a helyi parlamenti képviselő, David Lammy is megszólalt. „Sok oka van annak, hogy Londonban romlik a bűnözési helyzet, s kimagaslóan sok a késeléses támadás. Az viszont biztos, hogy ez a kerület az epicentrumban van”.
Szerinte a helyzet romlásához az is hozzájárult, hogy a költségvetési megszorítások miatt kevesebb rendőr szolgál az utcákon, s emiatt kevesebb információ jut el a hatóságokhoz.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!