szerző:
MTI

Megjelent a katonai puccsal hatalomra jutott miniszterelnök hatodik szerzeménye.

Thaiföld dalos kedvű miniszterelnöke, Prajuth Csan-Ocsa kedden ismertetett újabb művében hatalma megtartásáról dalol.

A keddi kormányülés előtt bemutatott, Küzdelem a szülőföldért című szerzemény kezdő soraiban a kormányfő azt énekli: "A bírálatok ellenére elszánt vagyok tovább küzdeni a szülőföldért".

A mostani már Prajuth hatodik "slágere", mióta átvette a hatalmat a délkelet-ázsiai országban.

Hasonlóan korábbi műveihez, ennél is a bírálatok voltak túlsúlyban a YouTube videómegosztó portál kommentárjai között. Az egyik felhasználó például azt írta: "Az elmúlt négy évben nem volt semmi eredmény eltekintve ezektől a daloktól". "Úgy tűnik, nincs jobb dolga" – tette hozzá a kommentelő.

Egy másik felhasználó pedig úgy fogalmazott: "Még az ígéreteidet sem tudod megtartani, és most vagy olyan szemtelen, s azt állítod, hogy a szülőföldért harcolsz?".

Prajuth tábornok katonai puccsal került hatalomra 2014-ben. Az ismételten megígért parlamenti választásokat többször elhalasztotta a junta, amely korrupciós vádak miatt is népszerűtlen. Márciusban több száz aktivista követelte a hadsereg főhadiszállása előtt a junta feloszlatását és a választások időben történő megtartását. Legutóbb februárban jelentették be Bangkokban, hogy a voksolást legkésőbb 2019 februárjában tartanák meg.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!