szerző:
hvg.hu

A National Enquirer című amerikai bulvárlap kiadója 30 ezer dollárt fizetett a Trump-torony egyik portásának, hogy ezzel tartsa csendben a Donald Trump szexéletéről híreszteléseket terjesztő férfit.

A New Yorker beszámolója szerint az American Media 2015 végén 30 ezer dollárt adott a portásnak, aki azt állította, Trumpnak az 1980-as évek született egy házasságon kívüli gyermeke is. Dino Sajudin eladta a közlés jogát az American Mediának, amely ezt követően mélyen eltemette a sztorit, s ezzel komoly szívességet tett az elnökjelöltségre pályázó üzletembernek.


Amerikai lapértesülések szerint a Sajudin leállításáról hozott döntés a kiadó vezetőjétől,  David Peckertől érkezett, Pecker pedig Trump baráti köréhez tartozik. „Így hallgattathatják el a legbefolyásosabb emberek a többieket, hogy befolyásolják a híreket. Úgy érzem, erről mindenkinek tudnia kell” – írta a New Yorker szerzője, Ronan Farrow.


Az American Media állítólag egy volt Playboy-modellnek, Karen McDougalnak is fizetett 150 ezer dollárt annak a történeknek a kizárólagos jogaiért, amely szerint Trump és a modell között kilenc hónapig tartó románc alakult ki. Trump tagadta a McDougal állításait.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!