szerző:
hvg.hu

Nagy-Britannia a Szíria elleni akció megindítása előtt nem egyeztetett Oroszországgal – mondta Theresa May brit kormányfő.

Hozzáétette, London azt követően vett részt a vegyi fegyvert bevető Aszad-rezsim elleni katonai akcióban, hogy saját értékelése alapján biztosra veszi, hogy a szíriai kormányerők valóban bevetettek vegyi fegyvereket a kelet-gutai Dúma elleni támadásban.

Nem közölhetek minden részletet az értékelésünkből, de a nyilvánosság számára is elérhető adatok alapján egyértelmű, hogy egy helikopter dobott le egy vegyi anyagokat tartalmazó bombát, s Szíriában csupán a kormányerők rendelkeznek helikopterekkel.Orosz források szerint a amerikai-francia-brit akcióban nem sérült meg egyetlen orosz állampolgár sem, s a szíriai légvédelem a kilőtt 103 manőverező robotgépből 71-et lelőtt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!