szerző:
hvg.hu

Hét rab életét vesztette, legalább 17 pedig súlyosan megsebesült az USA Dél-Karolina államában kitört börtönlázadásban.

A különösen veszélyes bűnözők számára fenntartott börtönben vasárnap este kezdődtek a zavargások, s csak hétfőre sikerült helyreállítani a rendet. A Bishopville-ben lévő Lee börtönben egyszerre több cellában estek egymásnak a rabok, s a tömegverekedésekben házilag készült késekkel is szurkálták egymást. A hatóságok szerint a zavargásokban egyetlen őr sem sebesült meg.


Az 1993-ban megnyitott  Lee börtönben több mint 1500 elítéltet őriznek, s többségük különösen agresszív, s hosszú időre rács mögé zárt bűnöző. Bár az USA-ban viszonylag ritkák a halálos kimenetű börtönzavargások, tavaly egy másik dél-karolinai börtönben, a Kirklandban  két elítélt négy társát gyilkolta meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!