szerző:
hvg.hu

Hét év polgárháború után a francia elnöki hivatal elkezdett gondolkozni azon, hogy megfosszák Szíria diktátorát a Becsületrendtől.

Franciaország azt tervezi, hogy megfosztja Szíria elnökét, Bassár el-Aszadot a Becsületrendtől. A francia elnöki palota közleménye szerint a visszavonást célzó eljárás már megkezdődött.

Aszad 2001-ban kapta meg a legmagasabb francia állami kitüntetést abban a reményben, hogy az ifjú elnök felvirágoztatja Szíriát. A remény szertefoszlott, Aszad az elnyomás útjára lépett, ami azután az immár hét éve tartó belháborúhoz vezetett.

A Becsületrend visszavonásának kezdeményezéséhez az a vád vezethetett, hogy Aszad vegyi fegyvert vettetett be április 7-én saját népe ellen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!