szerző:
hvg.hu

Donald Trump meghívta a Fehér Házba Vlagyimir Putyin orosz államfőt – erősítette meg az orosz külügyminisztérium. Moszkvában most a hivatalos meghívásra várnak.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elmondta, Trump és Putyin legutóbbi telefonbeszélgetése során az amerikai elnök többször is visszatért a meghívásra, s közölte, örülne, ha Putyin elfogadná a Fehér Házba szóló meghívást. Lavrov azt is hozzátette: bár nem akarja sürgetni Washingtont, és udvariatlannak sem kíván tűnni, de Moszkva abból indul ki, hogy ha Trump komolyan gondolta a találkozót, akkor hivatalos meghívót is küld előbb-utóbb.

A két politikus legutóbb március 20-án, még a Moszkva-barát szíriai rezsim elleni amerikai támadás előtt beszélt egymással.

Lavrov az után nyilatkozott, hogy moszkvai források szerint Putyin utasította az orosz kormányzat tagjait, hogy vegyenek vissza az USA-ellenes retorika élességéből, mert még egy esélyt akar adni Trumpnak a kétoldalú viszony rendezésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!