szerző:
hvg.hu

A francia rendőrök vasárnap kiürítették a turisták körében népszerű Mont Saint-Michelt, miután a Normandia partjainál lévő szigeten egy férfi mmegöléssel fenyegetett meg egy rendőrt.

A Deutsche Welle hírportál szerint nem tudni sérültekről, vagy halottakról, a francia médiumok szerint egy férfi megpróbált megölni egy rendőrt, s a hatóságok ezt követően döntöttek a kiürítés elrendeléséről.


A fenyegető férfi közben elmenekült, Mont Saint-Michel fölött rendőrségi helikopterek köröznek. A város épületeinek környékén pedig megjelentek a felfegyverzett rendőrök. A turistákat a szigetre szállító cég egyik képviselője is megerősítette a zárlatot: a hatóságok sok embert tereltek ki a szigetről, s nem engednek belépni újabbakat. A helyi médiumok szerint nincs pánik, a hatóságok megfelelően kezelik a helyzetet.


Mont-Saint-Michel szigete egy árapálysziget: az alacsony vízállásnál a sziget szárazföldön is megközelítheti, dagálykor viszont valódi szigetté válik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!