szerző:
hvg.hu

A kommunista államban ortodox templom épül, és magyarok baptista imaházat is emelnek.

A Baptista Szeretetszolgálat imaházat épít Phenjanban, Észak-Koreában, ahol egy orosz ortodox templom is készülőben van. A szeretetszolgálatot vezető Szenczy Sándor még prédikálhatott is az ország egyetlen protestáns templomában, ami példa nélküli Szenczy szerint. A Baptista Szeretetszolgálat többször járt már az izolált országban, segített kórházat korszerűsíteni is.

Szenczy Sándor és munkatársai több hivatalos találkozón vettek részt, amelyeken megállapodás született arról, hogy magyar módszerrel, a konduktív pedagógia bevezetésével fognak neki mozgássérült gyerekek rehabilitációjának. Erre azok után kerülhet majd sor, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető öt évvel ezelőtt elismerte: a korábbi állításokkal ellentétben Észak-Koreában is vannak fogyatékkal élő, sérült gyerekek.

Észak-Korea nemrég bejelentette, felhagy a rakétakísérletekkel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!