szerző:
hvg.hu

Az utóbbi év legmagasabb támogatottsági arányát értem el a közvélemény-kutatásokban. A média lehet, hogy korrupt, de az emberek megértik, miről van szó – írta egyik legutóbbi Twitter-üzenetében Donald Trump amerikai elnök. A kiváló eredményhez azért az is kellett, hogy Trump ide-oda ugráljon a felméréseket végző cégek között.

„Elhiszik, hogy a Fake News médiában közzétett, rólam szóló, források nélküli sztorik  ellenére az utóbbi év legjobb közvélemény-kutatási eredményét értem el” – büszkélkedett Trump, ám az amerikai lapok gyorsan utána számoltak annak, hogyan jött ki a jó eredmény. A Washington Post című lap például arról írt, hogy Trump most a Gallup intézet adataira gondolhatott – ott valóban az utóbbi egy év legjobb eredményét érte el, ám számot nem írt, s nem véletlenül: a vele elégedettek aránya 43 százalék, míg a válaszolók több mint fele elutasítja Trump politikáját.


Az elnök egy héttel korábban már arról üzengetett, hogy támogatottsága ötven százalék fölött van, akkor éppen a Trump támogatottságát jellemzően felül mérő Rasmussen Reports adataira hivatkozott. Most viszont a Rasmussennél Trump támogatottsága éppen visszaesésnek indult, Így az elnök arról nem beszélt. A közvélemény-kutatási adatok egyébként azt mutatják, hogy Trump népszerűsége ciklikusan változik, s a tavaly decemberi mélyponthoz képest nem volt nehéz jobb eredményt elérni.

A Trump győzelmi üzenetét kiveséző lapok ugyanakkor elismerik, hogy május valóban nem volt rossz hónap Donald Trump számára, ugyanis a legtöbb felmérés szerint hosszú idő után újra tíz százalékpont alatt volt az elnököt elutasítók, illetve támogatók közötti arány különbsége.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MT Zrt. Világ

Kim Dzsong Un beinthet Trumpnak egy hadgyakorlat miatt

Észak-Korea Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető június 12-ére Szingapúrba kitűzött csúcstalálkozójának lemondásával fenyegetett a jelenleg zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlat miatt - jelentette a KCNA észak-koreai hírügynökség helyi idő szerint szerda hajnalban.